Ugrás a fő tartalomra

Az erős túlzás, hogy le lesznek cserélve a fejlesztők.

Az erős túlzás, hogy le lesznek cserélve a fejlesztők. Mindig is szükség volt mély kódolásra. Mindössze arról van szó, hogy lesznek olyan dolgok, amit újra és újra felesleges lekódolni. Pl. Blogger, Wordpress Bloghu megjelenésével sem szűnt meg a webfejlesztők munkája. Nem mellesleg az sem baj, ha a piaci döntésekhez közelebb kerül az adatelemzés, vagy maga a termék. Sok esetben a szolgáltatásmenedzser (product manager) hiánya vagy szakmai hiányossága az oka, hogy a fejlesztés olyan irányt vesz, amivel a végtermék közel használhatatlan lesz. Nem baj, ha egyes termékek esetén a valódi igények érvényesítéséhez közelebb lévők egyszerűen csak összerakják, amire szükségük van.
http://prog.hu/hirek/4413/laikusok-veszik-at-a-fejlesztok-munkajat-egyre-tobb-helyen

Megjegyzések

  1. Így van. Meg hát a programozót előbb utóbb az MI ki kell váltsa. Az egyik legegyszerűbb ilyen feladat. A rendszertervezőt, programtervezőt elsőre nem, de a kódolót igen.

    VálaszTörlés
  2. Én sem gondolom, hogy hirtelen, gyorsan le lesznek cserélve a programozók. A cikkben említett sémák szerint a Drupal jutott eszembe, miszerint egy minimális képzettséggel rendelkező ember is össze tud legózni belőle egy weboldalt, de mihelyt komolyabb igénye van a fejlesztőnek, abban a pillanatban fejvakargatás következik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése