Ugrás a fő tartalomra

"Az Immmr lehetővé teszi egyetlen mobilszám használatát bármilyen készülékről: a szolgáltatás révén a...

"Az Immmr lehetővé teszi egyetlen mobilszám használatát bármilyen készülékről: a szolgáltatás révén a mobiltelefonszámok virtuálissá válnak, ami azt jelenti, hogy többé nem tartoznak egy meghatározott készülékhez vagy SIM-kártyához, hanem egyes embereket azonosítanak."
http://hvg.hu/tudomany/20160223_telekom_immmr_uzenetkuldo

Megjegyzések

  1. Ergo mindegy milyen számom van, a saját csevegő alkalmazásukban név szerint fogok szerepelni. Gondolom lesz titkos vs nyilvános profil, és ha nem lövök mellé, Telekom előfizetők egymás között ingyen dumcsiznak, videó telefonálnak, üzennek.

    Ha jól gondolom, akkor biza jó lesz ez, RIP jópár csevegő app, és elég erős előfizető táborra fognak szert tenni. Ügyes. :)

    VálaszTörlés
  2. Több, mint ügyes: technológiai successor, logikus következmény, ami elég erős ahhoz, hogy a T mögérakja a pár milliárd eurós infrastruktúráját. Gondolom hálózati prioritás, és hard-coded ipari szabványok tömkelege lesz a sztori mögött. Nem egy Duo/Allo, nem azonos súlycsoport.

    VálaszTörlés
  3. A drága mamát ezután se tudom ingyen hívni, mert az app buta telóra nem megy fel, aki pedig nem vette fel ha hívtam az ezután se veszi majd fel.
    Megette a fene az egészet 😉

    VálaszTörlés
  4. Gondolom ez is úgy fog működni, mint a Skype esetén már régóta, hogy hagyományos, hálózaton kívüli számokat is ugyanúgy tudok vele hívni, max az marad fizetős. Mellesleg a UPC féle (és más VoIP alapú) vezetékes telefonoknál is így működik már hosszú évek óta. Infrastruktúrában egyre inkább elmosódik a határ a hagyományos vonalas és mobil telefonhívások meg a net alapú dolgok között. Szóval simán lehet majd hívni a buta telefonokat is, emiatt biztosan nem kell aggódni. Már csak az a kérdés, hogy mi történt február óta, mióta ez a hír megjelent? Van valami előrelépés?

    VálaszTörlés
  5. A VOIP nem új téma.
    A virtuális SIM, eSIM sem.
    Ideje, hogy a mobilszolgáltatók, főleg nálunk, ahol (talán) a legdrágább a mobilnet Európában, és a szolgáltatás sem olcsó, végre beadják az elmeszesedett, köszvényes derekukat, és elengedjenek pár dolgot...
    https://plus.google.com/+ZsoltZs%C3%B3lyomiperna/posts/Szx1V8NXpaj

    VálaszTörlés
  6. Aha tehát Google Voice koppintás :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése