Ugrás a fő tartalomra

Making Your Own Infrared Controller With Arduino

Originally shared by Instructables

Making Your Own Infrared Controller With Arduino
http://ift.tt/2bM6kWE

Megjegyzések

  1. Most kezdtem bele a második nagyobb projektbe :) okosotthon: reluxavezérlés, hőmérséklet, páratartalom, szén-monoxid, fénymérés, mozgásérzékelés ilyesmi egyben :)

    VálaszTörlés
  2. Vásárhelyi Tibor​ írnál majd róla bővebben?

    VálaszTörlés
  3. Persze :) mire vagy kiváncsi? Arduino mega illetve uno lapokat szoktam használni, amire dobok egy ethernet shildet. A többi már csak érzékelő kérdése meg programozás :)

    VálaszTörlés
  4. Mindenre.😀 Mit, hogyan, mivel, milyen nyelven és miért?

    VálaszTörlés
  5. Nádi András
    Huh ez nem lesz rövid! Igazából onnan indult hogy érdekelt az automatizálás mint hobbi ezért olvasgattam, vettem egy Arduino lapot. Természetsen ebay, pár ezer forint. Ezt a lapot lehet programozni. Van több féle, Nano, Uno, Mega a leggyakoribb. Ezek közül kezdő szinten én az Uno-t ajánlom. Ezekhez a lapokhoz rengeteg szenzor kapható, bármi de tényleg bármi megépíthető. Legyen az egy robot ami sört hoz a hűtőből vagy egy óra, vagy egy riasztórendszer vagy növényeket öntöző rendszer, stb... Lehet kapni hozzá shield-eket is amiket rá lehet dugni a tetejére, ebből én ethernetet használok, így távolról vezérelhető minden platformról programmal, de írtam már egyedi weboldalt is a kezelésre. Ötleteket ha nem lenne hogy mit építs vadászhatsz a neten, temérdek ötlet van. Ezekhez van leírás is, mit kell vásárolnod hozzá, mit kell kódolni. Apropó kódolás... C alapokon van, tehát egyszerű a szintaktika.Vannak digitális és analóg portok, amiket az elején definiálsz hogy az adott port kimenet vagy bemenet, majd használod a programod során. Értsd pl egy led kimenet, egy hőmérséklet szenzor vagy CO szenzor bemenet. Ha a CO magas villogjon a led hogy szellőztess... pl... Egy időben gombatermesztéssel foglalkoztunk, ami elég összetett, egy komplett rendszert írtam rá, időkezeléssel, amely naponta térítette el az elvárt értékeket (CO, hőmérséklet, nedvességtartalom...) ezeket szenzor figyelte és automatikusan kapcsolta a dolgokat (ventillátor, szivattyű, klímavezérlés, stb...) Az adatokat lehet monitorozni, naplózni is, de akár kijelzőre is kiíratni! A kezdő csomag függ attól mit szeretnél késziteni, amire mindenképpen szükség van és kevesen mondják az egy breadboard és persze némi villamossági tudás! Nagyjából ennyi! :D Ha kérdésed van szívesen segítek, akár privátban is! :) Itthon is kaphatóak ezek lapok, sőt csomagok is vannak de borsosabb az ára mintha ebay-ről rendelsz... :)

    VálaszTörlés
  6. Ja és még egy fontos dolog! Az ismerkedéshez nem feltétlenül szükséges költeni! :) Vagy egy ingyenes emulátor, ami nagyjából működök, nem hibátlan, de egy két alap programot írni és futtatni tök jó! :)

    http://www.virtronics.com.au/Simulator-for-Arduino.html

    VálaszTörlés
  7. Vásárhelyi Tibor Igazából hasonló dolgok miatt érdeklődöm iránta/irántuk, csak ugye a kérdés, hogy RPi vagy Arduino? A "C"-vel lehetnek nyűgjeim, bár C#-t nyögöm mostanság, ami csak kicsit más:)

    VálaszTörlés
  8. Egyszeru megtanulni szerintem, kimenet bemenet ha függvény iszonyat mennyiségű cucc van a neten, példa programokkal. A Rpi szerintem inkább halozatosabb mint az arduino. Ehhez több szerintem a szenzor

    VálaszTörlés
  9. Na ezaz, a dilemma:)
    De majd jól átagyalom, főleg, ha lesz valami konkrét elképzelésem.

    VálaszTörlés
  10. A RPi egy mini asztali gép, így több vele a lehetőség és a macera is. Bármelyikkel kezdesz, több idő kell rá, mint pénz. Vágj bele! :)

    VálaszTörlés
  11. Nádi András
    Kíváncsian várom hogy mit találsz ki és belevágsz-e!? :) Én most az email küldéssel szenvedek... Temboo-val összekötöttem egy Gmail fiókot, kétlépcsős hitelesítés meg mindenféle tokenek :D De egyelőre nem küld emailt csak behitelesít :D

    VálaszTörlés
  12. Vásárhelyi Tibor Példa programmal oldod meg? Az egy lépcsős? Előbb próbáld meg úgy.

    VálaszTörlés
  13. Sancho Vi At Ezzel próbálkoztam...
    https://temboo.com/arduino/others/send-an-email
    itt elvileg generálódik kód is, csak tegnap este már nem volt időm vele foglalkozni, így áll a projekt, de a generált .h fájl megvan, viszont az ino kódban nem láttam mail címet... így lehet hogy amit próbáltam az csak a hitelesítés, próba mailt nem is küld, de majd ha hazaértem megvizsgálom! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése