Ugrás a fő tartalomra

Mégis ingyenes lesz a roaming Európában


http://index.hu/tech/2016/09/21/megis_ingyenes_lesz_a_roaming_europaban/

Megjegyzések

  1. Már látom a SIM kártya turizmust és bérutaztatást...

    VálaszTörlés
  2. Horváth Gyula ez engem is érdekelne, miért nem jó ez? (persze ha telco- vagy voip szolgáltató vagy akkor értem)

    VálaszTörlés
  3. Vagy megoldja valaki a SIM VPN-t és máris nem kell utazgatni, csak néha felcsatlakozni egy távoli(nak tűnő) toronyra. 😀 Ahogyan az IMEI-t is át lehet írni, valahogy talán majd a SIM-nél is el lehet hitetni egy belépés erejéig, hogy valaki más lépett be a hálózatba...

    VálaszTörlés
  4. Hát gondolom a szolgáltatók árbevétele esni fog, valahol majd pótolni akarják. Kevesebb kedvezmény adnak a normál előfizetésre, lassabban csökkentik az árakat, újra különbséget tesznek a saját és idegen hálózat között (ha azt lehet). Szóval nekem kicsit kevésbé fog csökkenni a díjam, viszont szinte sose roumingolok.

    Az itthoni előfizetési díjak mellett aki sokat volt külföldön, mindenkinek volt ottani kártyája, az + voip sokkal olcsóbb volt a barangolás nélküli itthoni díjnál is, mivel az itthoni árak elég magasak. (De a kimutatásokban elég jó szereplünk, mert hülyén hasonlítják össze.)

    VálaszTörlés
  5. Vannak ebben jogos félelmek, de remélhetőleg nem fog bekövetkezni egyik sem.
    Egyébként felőlem meghagyhatták volna nyugodtan a beszélgetésre meg smsre rakott extradíjakat, csak a netet tegyék no-roamingra... én emiatt örülök elsősorban a szabályzásnak. Évente egy külföldi nyaralásra el szokott a család menni, és egy okostelefon kis túlzással egy darab tégla lesz net nélkül :)

    VálaszTörlés
  6. Saccra ez max 100-200 Ft lehet, mint elmaradó kedvezmény. Ki fogom bírni. Meg ha mégis kimegyek valahova, akkor nem kell Európa-napijegy.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése