Ugrás a fő tartalomra

Brutális fotós képesség, ez igen!

Brutális fotós képesség, ez igen!
http://www.si.com/nfl/photo/2016/09/11/iphone-7-plus-sneak-preview-photos

Megjegyzések

  1. Annyira érdekelne, hogy ugyanezeket ugyanebben a pillanatban egy Galaxy hogy tudta volna lefotózni. A fotók számából azt tippelem, hogy automata módban készültek. Az ejtőernyős expozíciója tényleg tökéletes lett.

    VálaszTörlés
  2. Van benne optikai zoom? Vagy kibír ekkora kivágást? Vagy ennyire közel volt a fotós?

    VálaszTörlés
  3. Igen, ezek a kérdések merültek fel bennem is.

    VálaszTörlés
  4. Horváth Gyula 2x optikai zoom van benne, erre használta az Apple a dupla kamerát. Az LG v20 második kamerája széles látószögű, nem értem, hogy az kinek hiányzott.

    VálaszTörlés
  5. Elvileg a pluszban van 2 lencse, amiből az egyik zoomos. Bár én úgy értelmeztem, hogy fix 2x-es zoom, szóval tényleg közzel kellett lennie a fotósnak. De aki kb. a megjelenés napján megvesz egy fél millás telefont, annak az ilyen eseményeken a "közel álló jegy" sem terheli meg a pénztárcáját.

    VálaszTörlés
  6. Fel milla? Na jó ne menjünk bele :)

    VálaszTörlés
  7. Jó, akkor 3-400 (persze odakint kevesebb...), de azért akinek ez meg se kottyan, annak simán kijön már egy csókos VIP belépő is egy ilyen eseményre.

    VálaszTörlés
  8. Da Narancs igen, a második objektív kétszeres fix zoom, tehát nem is zoom igazából. A fotós a Sports Illustrated alkalmazottja, az Apple adta neki a telefont, a megjelenítésük az Apple marketing része. Látszik a képekből hogy a pályán volt amikor fotózott. Nem derült ki, hogy a 2x optikai zoom mellett használt-e szoftver zoomot is, nem hinném hogy egy fotós arra vetemedne, egy crop is ugyanazt a végeredményt tudja adni.

    VálaszTörlés
  9. Tisztázzuk pár dolgot...
    A zájfón hét plusszban nincs se telefotó lencse se optikai zoom. Mindkét állítás óriási csúsztatás és kimeríti a "vásarlók megtévesztése" fohalmat. Várom is a pert...
    Szóval,ami van a zájfón hét plusszban: egy 28mm-es és egy 56mm-es lencse. Az utóbbi tehát rohadtul nem telefotó, hanem egy teljesen standard lencse. Bárki, aki kicsit is foglalkozott fotózással tudja hogy a telefotó kb. dupla ekkoránál kezdődik. Igen valóban dupla fókusztávolságú a másik lencséhez képest, de baromira nem telefotó!
    Az optikai zoom pedig egyszerűen hazugság. A két fix fókusztávú lencse között tudsz váltani, de optikai zoom egyáltalán nincs. Van helyette digitális zoom ami gyakorlatilag croppolja a képet, ahogy eddig is.
    Amúgy biztos jó lesz a zájfón kamerája, de nem hiszem hogy jobb lesz a konkurenciánál, az eppöl beállt követőnek minden téren. Még 3.5-ös jacket se nekik sikerült eltűntetni először lol.

    VálaszTörlés
  10. Rob K Kétféleképpen lehet értelmezni a telefotó és az optikai zoom szavak használatát:
    1. Az Apple meg akarja téveszteni a vásárlókat.
    2. Próbálják elmagyarázni a vásárlóknak, hogy mit lehet ezzel az újfaja dupla objektívvel csinálni.
    Szerinted az első történik, ezért perelhetné is valaki őket, aki nem kapott optikai zoomos lencsét vagy 100mm-nél nagyobb gyújtótávolságú telefotó lencsét.
    Szerintem a második történik, mert a telefotó annyit jelent, hogy közelebb hozza a tárgyat, mint egy normál. Ez a "telephoto lens" definíciája a Google szerint "a lens with a longer focal length than standard, giving a narrow field of view and a magnified image." A telefonokban levő sztenderd optikáknál pedig valóban kisebb látószögű, és nagyított képet ad második iPhone lencse.
    Az optikai zoommal, pedig arra utalnak, hogy nem digitálisan sokszorozzák a pixeleket, hanem az objektív hozza a közelebb a képet a valós felbontás rontása nélkül.
    Zoom valóban nincsen a telefonban, mivel nem lehet 1x és 2x közötti zoomot állítani, csak duplázni a második objektívre való kapcsolással. De sajnos erre nincsen jobb szó, mivel nem voltak eddig ilyen kamerák. Az Apple ezt írja az apple.hu-n:
    "Az iPhone 7 Plusban nemcsak egy teljesen új kamera van – hanem kettő. Az iPhone 7-ben működő 12 megapixeles széles látószögű kamera mellett egy 12 megapixeles, teleobjektíves kamera is működik, hogy még közelebb kerülhess a témádhoz. Ami azt jelenti, hogy távolról zoomolva jobb minőségű felvételeket készíthetsz.
    A dupla kamerás rendszernek és a fantasztikus képfeldolgozó technológiának köszönhetően az iPhone 7 Plus kétszeres optikai zoomjával szuperéles közeli fotókat és videókat készíthetsz. A továbbfejlesztett digitális zoommal még jobban ráközelíthetsz a témádra, fotóknál akár tízszeresen, videóknál pedig hatszorosan."
    Te hogy fogalmaztál volna a helyükben? És kik is azok pontosan akiket követnek ezzel a 2x zoomos kamerával?

    VálaszTörlés
  11. Istenem! 😢 A kutyát nem érdekli, hogy ki nem rakott először jack aljzatot a telefonba. Most olvasom először, hogy optikai zoom van a hetesben (nem). Rob K​, ne. Kérlek, ne!

    VálaszTörlés
  12. Otto Olah A fotózás téren mindent a 35-ös filmes gépekhez viszonyítunk. Mindent. Pont ennyi. Lehet magyarázni a mundért, de egy 56-os az egy standard lencse és kész, nem telefotó. Az optikai zoom meg az amikor a lencsék egymáshoz képest mozognak. Ennyi. Az eppöl it most túltolta, és ezek így hazugságok.

    VálaszTörlés
  13. Mondjuk, nekem halvány lila gőzöm sincsen, mit állít az Apple a hetesről. Nem is érdekel. Egyáltalán nem. Egyet tudok, de azt biztosan: ezek a fotók nagyon jók.

    VálaszTörlés
  14. Sancho Vi At Ez valóban így van, tényleg jók :)

    VálaszTörlés
  15. Rob K úgy tűnik, kicsit hamar kiáltottad ki hazugságnak :)
    "Despite "telephoto" sounding a bit funny for a lens that is only 56mm. It is technically possible and perhaps not just marketing. If the sensor is 1/3-inch it likely contains a telephoto group, and the focal length of the lens is very likely longer than the lens' physical length. Therefore it is, probably, actually a telephoto lens. The math doesn't quite work out for it to be a 1/3-inch sensor without altering the optical center. So either there is a telephoto group, or the sensor is smaller than 1/3-inch."
    http://www.astramael.com/5

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése