Ugrás a fő tartalomra

Szólni kell a Sirinek, hogy most akkor futunk?


Szólni kell a Sirinek, hogy most akkor futunk? 2016-ban? Mikor a leggagyibb karkötő is képes detektálni, hogy a gazdája fut vagy mély fázisban alszik?
http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/09/07/ez_itt_az_uj_iphone_7/

Megjegyzések

  1. Ez is tudja, de csak akkor kapcsolja be a pulzusmérést, a GPS-t, valamint a sebesség, köridők, stb számlálását ha elindítod az edzést.

    VálaszTörlés
  2. Otto Olah szóval tudja, hogy edzel, de nem indítja el magától az adatok rögzítését. Okos.

    VálaszTörlés
  3. A lépéseket és a kalóriákat automatikusan számolja, de a GPS-t és a folyamatos pulzusmérést nem kapcsolja be magától. Ugyanis ezek erősen fogyasztják az akkut. Ha sokat mászkálsz, délutánra lehalna az órád.
    Ti ismertek olyan órát ami automatikusan bekapcsolja a pulzusmérést és a koordináták rögzítését? Mekkora sírás lenne abból ha az órád állandóan automatikusan rögzítené hogy merre mászkálsz:)

    VálaszTörlés
  4. Arról nem is beszélve, hogy normál edzésnél a GPS teljesen felesleges, és a pulzusmérés is csak egyszer-egyszer indokolt.
    A pulzusmérés mennyire megbízható amúgy egy órával?

    VálaszTörlés
  5. Dr. Nagy Marcell Én csak a régebbi vérnyomásmérőket ismerem, azoknak bőven van idejük számolni. Amikor vele együtt számoltam, akkor általában jól is számolt. Ha pár ütésből számol, akkor ott tényleg lehetnek ingadozások. 5-10% pontosság az sportolásnál ellenőrzéshez elég is. Akinek kicsit egyenetlen a pulzusa az meg akkor ne használjon ilyet.

    VálaszTörlés
  6. Otto Olah - Ha jól gondolom, sportolás alkalmával változik a lépésritmusod. Ekkor simán bekapcsolhatna automatikusan, egészen addig, míg nem érzi, hogy visszaállt a normál helyzet.
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b0/Google_Fit_App_Screenshot.png
    Ilyesmi képet gondolom akkor is csinál az Apple is, amikor egyáltalán nem kapcsolod be a mérést. Simán mérhetne, mikor a narancssárgától eltérő értékekbe fut bele, mind a GPS mind a Heart Rate. Kérdés nélkül.

    VálaszTörlés
  7. Busz után futást minek mérje be az edzésekbe?

    VálaszTörlés
  8. Horváth Gyula - miért, az nem jár extra energiafelhasználással? Mérje csak bele, az összes futást, biciklizést.

    VálaszTörlés
  9. Lehet. Ki hogy szokta. Én a gyaloglást is csak az esti nagy sétálást méretem, meg a futásokat. A napi mozgások nálam nem sok, de egyébként is általában ugyanannyi, nincs mit mérni rajta.

    VálaszTörlés
  10. - Édes Gazdám! Futsz?
    - Igen, futok.
    ENNYI!

    VálaszTörlés
  11. Testreszabhatóság? Hogy azt akkor és úgy csináljon, mérjen, jelezzen ki, ahogy az a felhasználónak a legjobb és nem úgy, ahogy azt a ketyere tervezője kitalálta és egységesítette? Ja hogy Apple termék? Nem szóltam egy szót sem.

    VálaszTörlés
  12. Igen, igaz, de én azért maradok a zöld robotnál. Persze ettől még az ismerőseim "szerinted milyen telefont vegyek" kérdésére kapásból rávágom, hogy ha megengedheti magának, akkor almásat, mert ha még ezen a szinten tart, akkor abban kevésbé fog csalódni, mint a legolcsóbb dóidban.

    VálaszTörlés
  13. Da Narancs Félreérted az egészet. Az Apple óra egész nap méri hogy hány lépést és hogy mekkora távolságot tettél meg, hogy hány kalóriát égettél. Figyelmeztet ha egy órán keresztül ülsz, számolja, hogy a nap hány órájában álltál fel (12 a cél), számolja, hogy mennyi időt töltöttél aktív moszgással. Az iPhone emellett barométerrel méri (meglepően pontosan) hogy hány emeletet másztál. Feleségem soha nem kapcsol be semmit, a nap végére így is tudja hogy ezekből a célokból mennyit ért el. Én bekapcsolom futás előtt az aktivitás mérését, ekkor alindul a GPS és a folyamatos pulzumérés, részidőket és totál távolságot is mutat, valamint futás közben kiírja, hogy hol tartok a célhoz képest.
    Te milyen testreszabható ketyerét ismersz, amelyik automatikusan bekapcsolja a GPS-t és a folyamatos pulzusmérést ha elindulsz gyalogolni vagy futni?

    VálaszTörlés
  14. Otto Olah - minden android wear tudja ezt, és nem is kell hozzá bekapcsolni.

    VálaszTörlés
  15. Mellesleg azt hiszem ezek az adatok, amiket sem mérni, sem figyelni, semmi értelme nincs. Az edzéseket is csak azért, mert valamelyest motiváló, ha valaki olyan lökött kütyümámiás, mint én.

    VálaszTörlés
  16. Zsolt Menyhart Lehet, hogy akkor én rosszul fogom az LG Urbane 2 órámat, mert az csak lépést számol, mozgással töltött időt mér, ebből távolságot és kalóriát becsül. Sem a GPS-t, sem a pulzusmérést nem kapcsolja be magától. Mindkettőhöz manuálisan el kell indítani az aktivitás mérését, ugyanúgy mint az Apple óránál.

    VálaszTörlés
  17. Otto Olah jah, azt. Azt nem tudom, az enyémben olyan nincs sajnos. Még pár hét...

    VálaszTörlés
  18. Ez a Tóth Balázs zseniális figura.
    Olyanokat mond: "a Lightning-ot eredetileg is úgy terveztük meg, hogy nagyszerű audiocsatlakozó legyen." Báháhá, iiigen, persze, biztos kisebb az átmenő ellenállása, mint egy aranyozott jack-nek, és könnyebb is használni :)
    meg: "...a hátteret szépen elhomályosítja. Ilyen képeket készítenek a tükörreflexes kamerák is..." csak szarabbakat, wáháháhá :D
    meg: "Az új hangszórót is úgy tervezték meg, hogy kinyomja magából a vizet." hihihi, mert? Felszívja? Wtf, beépített szökőkút? :)
    meg: "olyanokkal fognak cseszegetni minket, hogy már 6 napja nem futottunk, és a barátunk jóval előttünk jár." nyehehe, hey bro, a haverod most lépte át az államhatárt. :D

    VálaszTörlés
  19. Dr. Nagy Marcell nekem 42, feleségemnek 38

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése